Hallitus

logo2

Hallitus valittiin vuosikokouksessa Oulussa 2018

Jyrki Mäkelä, puheenjohtaja  jyrki.makela(at)kolumbus.fi (at) = @

  • Isäni vanhemmat olivat  Vuokkiniemestä, isoisä  Skottilan Jyrki – Suomessa hän oli Yrjö Mäkelä Skottilan termältä ja isoäiti Sepän Spiirein Okahvie eli Agafia Loginova Sepäntermältä. Perhe muutti Suomeen helmikuussa 1922 metsäsissikapinan jälkimainingeissa ja siirtyi Pohjanmaalle, jossa Yrjö oli ollut työssä jo 1800-luvun lopulla. Yrjö oli Isonkyrön Orismalassa 1920-luvulla toimineen vienankarjalaisten Juho Tannerin ja Timo Mannerin omistaman pukutehtaan työnjohtaja, ja asettui Orismalaan tehtaan toiminnan loputtua. Suuri osa pukutehtaan sadasta työntekijästä oli vienankarjalaisia ja Orismalaan syntyikin vahva vuokkiniemeläisasutus, jossa karjalan kieli oli arkielämää vielä 1960-luvulla. Olen toiminut Vuokkiniemiseuran hallituksessa vuodesta 2011 ja sen puheenjohtajana vuodesta 2013. Erityinen kiinnostukseni kohde on  ”starinat” vuokkiniemeläisistä sukulaisistani.

Asmo Kallio, varapuheenjohtaja aokallio@gmail.com (at) = @

  • Olen ollut mukana Vuokkiniemi-Seurassa noin 15 vuotta ja oikeastaan koko ajan myös hallituksessa. Kiinnostukseni Vienan ”hämäryyteen” heräsi perestroikan myötä ja vasta silloin omien juurieni etsintä toden teolla heräsi. Kirjallisuuden ja Sota-arkiston kautta olen löytänyt yllättävän runsaasti miehitysajan (1941-1944) materiaalia Vuokkiniemen pitäjän alueelta. Myöhemmin pengoin Kansallisarkiston ja myös SKS:n lukukammioita päästäkseni perille pakolaisperheiden taustoista. Sukujuureni ovat Vuokkiniemen Pirttilahden kylän hietikoilla. Pirttilahden ensimmäiset eläjät olivat historiakirjojen mukaan pystyttäneet kauniin elospaikkansa 1700-luvun alkuvuosina Ylä-Kuittijärven kauniin Ristiniemen vierustalle. Kallijeff- suku oli vahvasti asukkaina kylällä. Kylän historia kuitenkin – perspektiivittömänä – loppui 1950-luvulla, kuten niin monet muutkin alueen asuinpaikat.

Tuula Takamäki, sihteeri tuula.takamaki(at)saunalahti.fi (at) = @

  • Isänpuoleiset Peksujevin sukujuureni ovat Kostamuksesta ja Vuokkiniemestä, mistä hän veljiensä ja äitinsä kanssa tuli Alapitkän kautta Suomeen syksyllä 1944. Itse olen syntynyt ja asunut Kajaanissa ekaluokkalaiseksi saakka, jolloin muutimme Varpaisjärvelle. Keravalla
    olen viihtynyt perheineni lähes 40 vuotta. Vuokkiniemi-seuran hallituksessa olen toiminut vuodesta 2002 lähtien.

Ritva Rajander-Juusti, jäsensihteeri vuokkiniemi.seura(at)gmail.com (at) = @

  • Kiinnostus Vienaan syttyi isoäitini sukujuurten tutkimisen myötä. Isoäitini Glikeria (Lukki) Tervosen/Tervasovan (1909-1957) koko perhe tuli Suomeen 1922. Suvun juuret kiinnittyvät vahvasti Ylä-Kuittijärven rantatörmiin Vuonnisessa, jossa esipolviini kuuluu Malisia, Tervosia ja Lettijeffejä. Näihin sukuihin linkittyvät mm. Tsenan Kettunen-suku sekä Uhtuan Alajärven Vasiljevit. Sukututkimusta olen tehnyt vuodesta 2005 lähtien. Vienan alueen tutkimus on hyvin antoisaa ja opettavaista ja  välillä myös hyvin haasteellista. Jotta haasteet eivät loppuisi kesken olen myös perehtymässä DNA-pohjaiseen sukututkimukseen. Aloitin Vuokkiniemi-seuran hallituksessa 2016

Seppo Kannelsuo

  • Vuokkiniemi-seuran hallituksessa olen ollut ainakin vuodesta 2011. Juuret isän puolelta Vuonnisen Bogdanoffia. Sukuselvitystä tehdessä juuret osoittautuvat menevän Vaassila ja Hilppa Karjalaiseen. Setäni Grigori (Risto) keräsi myös kansanrunoutta ja oli punapartisaanina. Myöhemmin opiskeli Moskovan ja Leningradin yliopistossa. Kuulun myös Vienan Karjalassa ovat juureni -sukututkimusryhmään facebookissa. Ensimmäisen kerran kävin Vienassa vuonna 1992.

Sari Maarit Karjalainen (Ent. Heimonen), webbimuasteri sari.heimonen(at)gmail.com (at) = @

  • Olen syntynyt Muhoksella, jossa myös asun. Sukujuureni menevät Vuokkiniemen lähikylään Venehjärvelle, sillä mummoni oli Lesosen sukua.  Olen harrastanut sukututkimusta vuodesta 1998. Olen erityisesti kiinnostunut DNA testauksista sukututkimuksen apuna ja mm. ylläpidän Vienan Karjalan sukujen DNA-projektia. Olen monessa mukana, mutta tärkeimmät Vienaa koskevat seurat ovat: Sukuseura Lesonen ry perustaja ja puheenjohtaja sen alusta alkaen v. 2010, Vuokkiniemi-Seuran hallituksen jäsen 2015 alkaen, Uhtua-Seura ry:n hallituksen jäsen. Vienassa olen käynyt  yli 50 kertaa.

Pauli Laukkanen, varajäsen

  • Sukujuuriltani äidinäidin puolelta olen Peksujeffejä Kostamuksesta ja molemmat vanhempani olivat syntyneet Kontokissa ja vanhempani tulivat Suomeen vuonna 1922. Vanhin Laukkanen Kontokissa oli Stahvei Ljavkujev. Myös Akonlahdessa on ollut minun sukuani Huotariset (Feodorov) ja Melentjeff. Vienan reissuja on tullut tehtyä useita, niin Akonlahteen, Kontokkiin, Kostamukseen kuin Vuokkiniemeenkin. Myös Uhtualla ja Jyskyjärvellä olen vieraillut. Vilho Jyrinoja oli isäni ensimmäinen serkku ja Nasti Aittovaara oli isänäidin sisko. Molemmat hyvin tunnettuja vienalaisia. Vuokkiniemi-Seuran hallituksessa olen ollut 1990-luvulta lähtien ja teen lähinnä sukututkimusta.

 

Seuran rahastonhoitajana toimii Irma Lahti hallituksen ulkopuolelta. irma.lahti(at)elisa.fi (at) = @

%d bloggaajaa tykkää tästä: