Sukututkimus

logo2Vuokkiniemi-seura ry edistää vienalaisten sukujuurien tutkimista opastamalla tiedon lähteille, auttamalla erityisesti vuokkiniemisten sukujen jäseniä löytämään sukulaisiaan Suomessa ja Itä- Karjalassa, sekä keräämällä ja tallentamalla suku(tutkimus)tietoja seuran arkistoon.

Sukutietokoordinaattorimme on seuramme hallituksen jäsen Pauli Laukkanen. Häneltä voi kysyä yhteenvetoa tiedossamme olevista vuokkiniemisistä sukujuuristasi. Asmo Kallio välittää kysymyksesi Paulille.

Tulevia polvia ajatellen olisi erittäin tärkeää myös saada viimeistään nyt talteen kaikki tieto, mikä liittyy vienalaisiin ja erityisesti vuokkiniemisiin sukuihin sekä näiden mahdollisiin haaarautumisiin muualle maailmalle. Lähetä siis Paulille kaikki tieto mitä sinulla on omista vienalaissukuhaaroistasi, vaikka kuinka mitättömiltä tai itsestään selviltä ne juuri nyt tuntuisivatkin. Tulevat polvet saattavat kuitenkin olla erittäin kiitollisia näistä tiedoista. Paulille lähetetyt tiedot pysyvät turvassa, sillä ilman erittäin perusteltua syytä emme välitä ulospäin:

  •  n. 100 v. nuorempia tietoja,
  • elävien henkilöiden nimiä ilman heidän lupaansa
  • vienalaisten jälkeläisten Vienan ulkopuolella käyttämiä nimiä
  • Noudatamme myös yleisesti sukututkimuksen käytännesääntöjä, jotka voit lukea tästä

Sukujen kohdalle lisätään suvuittain ja paikkakunnittain luetteloita sellaisista yli sata vuotta sitten eläneistä henkilöistä, jotka esiintyvät kirjallisuudessa tai avointen lähteiden luetteloissa, esim. kirkonkirjoissa tai muistomerkeissä hautausmailla. Ehkä juuri Sinun esivanhempia on mukana luetteloissa?

Luettelot on koonnut sukututkimuskoordinaattorimme Pauli Laukkanen. Lähetä mielellään Paulille ehdotuksia tietojen lisäyksistä, muutoksista tai poistoista seuran kautta (linkki yllä).

Luettelot ovat pdf-tiedostoja, joiden lukemiseen tarvitset sopivan lukuohjelman. Jos ei Sinulla jo ole sellaista, käy ensin imuroimassa esim. ilmainen Adobe Reader -ohjelma (eniten käytetty, monipuolinen, mutta raskas ohjelma) tai ilmainen Foxit Reader -ohjelma (edellistä huomattavasti kevyempi, mutta myös ominaisuuksiltaan niukempi).

  • Vienalaisten sukujen luettelo löytyy täältä
  • Sukututkimusinfoa löytyy täältä
  • Vuokkiniemen talojen asukkaita 1900 luvulla löytyy täältä
  • Kivijärven talojen asukkaita 1900 luvulla löytyy täältä 
  • Vienan Perttusista tietoa löytyy täältä
%d bloggaajaa tykkää tästä: